Laddbox installerad på en stenvägg

Laddboxar för snabb och effektiv laddning av din elbil

Vår tids största utmaning på denna planet handlar om klimatet och vår miljö. Klimatomställning är det begrepp som de flesta människor numera känner till och pratar om dagligdags. Många bidrar på olika sätt till omställningen. En mycket stor och viktig del att klara uppsatta klimatmål handlar om att ta bort de fossila bränslena som driver våra fordon.

bord på trägolv

Laddbox till elbilen?

Elbilar har blivit mycket efterfrågat och vanligare på våra vägar. I princip har alla tillverkare av fordon, delvis eller helt ställt om hela produktionen mot elbilstillverkning. Inom en snar framtid kommer det inte gå att köpa annat än en ren elbil.

Men, en elbil måste laddas säkert och effektivt. Med en laddbox går det snabbare, det är säkrare och uppladdningen är mer stabil. Det finns många farliga exempel då innehavaren av elbilen laddar sin bil med den medföljande laddkabeln via ett vanligt 230V uttag. Det finns mycket stora risker med att brand eller andra allvarliga elfel uppstår. Mot bakgrund av detta ökar behovet av laddboxar, och i takt med att elbilar blir allt vanligare blir det därmed också svårare att hitta en ledig offentlig plats att ladda bilen på.

Vi på Mitheko är en trygg partner i detta, med stor kunskap och erfarenhet av olika fabrikat av laddboxar. Väljer du Mitheko som installatör får du experthjälp och vi säkerställer att just din anläggning eller bostad klarar av en laddbox och den extra belastning som detta innebär på er elanläggning. Vidare hjälper Mitheko till med att säkerställa att ni har rätt huvudsäkring och allt som hör till det. Sist men inte minst måste anläggningen och din nya laddbox lastbalanseras för att säkerställa en stabil drift utan att huvudsäkringar löser ut och stör din elförsörjning. Självklart ordnar Mitheko även detta.

Varför laddbox från Garo?

Vi samarbetar med Garo eftersom de tillverkar laddboxar av hög kvalitet med marknadsledande teknik. Med deras laddboxar laddar du fem gånger snabbare än vad du gör i ett vanligt vägguttag. Vägguttag är dessutom inte gjorda för att klara av kontinuerlig hög belastning vilket laddning av en elbil innebär.

bord på trägolv
laddbox på garage

Stilren laddbox som matchar ditt hus

Det är inte bara tekniken i Garos laddboxar som imponerar, rent visuellt är de designade för att matcha ditt hus, och kommer därför också i ett flertal olika färger att välja mellan.

Styr din laddbox hemifrån

Garos laddboxar är upppkkopplade genom 3G/4G-nätet, vilket innebär att du har möjlighet att styra laddningn ev din bil hemifrån. Med hjälp av E-ON Drive-appen kan du bland annat starta och stoppa laddning, se laddninggstatus, se laddhistorik och många andra viktiga funktioner.

Utnyttja ROT-avdraget vid köp och installation av din nya laddbox

Vid köp av bland annat laddboxar så kan du få ett “grönt avdrag” direkt på fakturan. Beställer du exempelvis en laddbox med installation från Mitheko för 15 000kr, så får du 50% (7500kr) i grönt avdrag.

Läs mer om ROT-avdrag och vad det innebär här.

Hur går processen till?

Steg 1

Du har en idé kring ombyggnadsprojekt, alternativt är i behov av reparation/service pga elfel. Du kontaktar oss på Mitheko via mail eller telefon. Kontaktuppgifter hittar du längst ned på sidan.

Steg 2

Vi analyserar er frågeställning / felrapportering och bedömer vilken typ av insats som behöver genomföras. Bedömer vi att jobbet är mycket omfattande eller behöver ytterligare information kan vi behöva göra ett besök på plats.

Steg 3

Vi återkommer med en tid för besök alternativt dag för påbörjandet av det arbete vi överenskommit om.

Steg 4

Projektet avslutas med en genomgång av resultat tillsammans med er beställare på plats.

Frågor?

Vid frågor eller funderingar når du oss på 070 786 00 45 eller så kan du fylla i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig.

KONTAKTA OSS

Vi vänder oss till allt från privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar till fastighetsbolag och företag inom byggsektorn.